HTML

Bemutatkozás

Meggyőződésem, azért születtünk erre a világra, hogy harmóniában, szeretetben, boldogságban éljünk. Én is erre vágyom. Ezt kívánom a családomnak és minden embernek. Amolyan lakberendezős, csinosítgatós, szeretgetős, családos és főzőcskézős blog.

Duma-szoba

Utolsó kommentek

  • Myller: Ez a kép... :D Nálunk műanyag van, de ilyen extrán nehéz és már kilazult a csavar a súlya miatt, meg se lehet húzni rendesen, szóval izeg-mozog össze-vissza. Okozott már kellemetlen perceket rendesen: pl. hasmenés előtt, szinte ráugorva a WC-re. Félrecsúszás, végül pedig takarítás lett belőle. :S :D (2010.02.20. 08:27) Budifrász
  • piroskaesfarkas: Nagyon köszönöm a pác színt!!!!:-) (2009.08.26. 18:28) Itt tartunk...
  • Chatrine: Szia! Kérdeztél a leanderrel kapcsolatban. Nekem rózsaszín van és dupla szirmú. Napon van és néha dobál le leveleket, de nagyon fejlődik. Gondoltam, hogy az idősebb ágakat vissza kellene metszeni, hogy még bokrosabb legyen. De akkor sajnos a virágözön elmaradna a metszés miatt. Bordót még nem lá... (2009.07.23. 21:36) Itt tartunk...
  • Utolsó 20

Őket szeretem olvasni

Meg ez is hétvégi elfoglaltság

2009.04.12. 19:20 Sweethome

 

 Ha már így belejöttünk a takarításba és a nap is melegen süt, inkább kint vagyunk az udvaron, és aktuálissá vált a kerti tó tisztítása, amit évente egyszer vagy kétszer elvégzünk. Nagy öröm nekünk a kis tavacska (annyira nem is kicsi, 4 köbös) de a tisztítása azért ad munkát rendesen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Már tegnap este  összepakoltuk a kellékeket, szivattyút, hálót, műanyagvödröket, vizeskannákat stb. egy fontos dologról azonban elfeledkeztünk. Ugyanis ilyenkor kell az elburjánzott vizi növényeket szétültetni és ehhez speciális föld illetve jutazsák kell, ami nekünk teljesen kiment a fejünkből, ígyhát ez most elmaradt, utólag sokkal körülményesebb és nehezebb a beültetés.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Állandó segítőnk, Karcsi délelőtt nekiállt Apcival kiszivattyúzni a tóból a vizet, kimerték a halakat (már rengeteg van, pedig kilenc darab volt a kezdetekkor és a szaporulat egyre bővül) két nagy műanyagóriásba, ami ennyi halnak mégsem bizonyult óriásnak, mert elég hamar elfogyott az oxigén nekik, és én folyton azon paráztam, hogy mire végeznek a tisztítással addigra már csak egy lavór döglött halunk lesz. Hosszas könyörgésemre beállították a dézsába a csobogót, hogy némi oxigént termeljen nekik, így az összes halacska életben maradt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Muci is szeretne közelebbi kapcsolatba kerülni a halakkal. Egyébként a macskáink rendszeresen a tóból isznak, tudja valaki, hogy miért esik nekik jobban, mint a saját vizük?

 

 Miután kimerték a lerakódott iszapot is, átmosták a kavicsokat és a tófóliát, a szomszéd utcából egy ismerőstől, akinek kútja van, nyolc forduló vizet hoztak utánfutón, így kútvízzel sikerült feltöltenünk a tavat. Közben belekevertük a vízbe az algagátló és egyéb szereket, valami biológiai anyámkínját, amitől állítólag a víz biológiai egyensúlya beáll és amik egy kissebb vagyonba kerültek, de nagyon fontosak, mert nélkülük az egész munkánk hiábavaló lenne, és egy héten belül zöld trutyivá változna a vizünk.

Miemberünk szivattyúzza a vizet

 A halaknak kialakított 1,30 m mély rész, ahol áttelelnek, innen meri ki Miemberünk a kavicsot és a lerakódott iszapot.

Feltöltés alatt

Teljesen besötétedett már mire végeztünk és egy valamirevaló képet sem tudtam már ellőni, gyorsan visszaengedtük a halakat és dögfáradtan mentünk fürdeni.

Hamarosan fejlődésnek indulnak a tavirózsák, a vizitök, új hajtásokat hoz a nád és virágot bont a többi növény is, akkor lesz igazán szép a látvány.

(Most látom csak, hogy milyen csalókák a képek, sokkal kisebbnek néz ki a tó rajtuk, mint amilyen valójában.)

Szólj hozzá!

Címkék: szivattyú tótisztítás tófólia algagátló tavirózsa

A bejegyzés trackback címe:

https://colors.blog.hu/api/trackback/id/tr981061357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása